Muay Thai edzőtábor - Hajdúszoboszló 2011.08.21-28

2011.augusztus.29.
Muay Thai edzőtábor - Hajdúszoboszló 2011.08.21-28
Rehák György, vezetésével sikeres egyhetes edzőtábor zajlott Hajdúszoboszlón, augusztus 21-től 28-ig. Az edzőtáborban több párhozamos program zajlott le, amelyeken a résztvevők a fullasztó, 35-38 fokos hőség ellenére lelkesen vettek részt, és becsülettel állták meg helyüket.

A taskenti IFMA és a szkopjei WAKO VB válogatott utazókeret szinte összes tagja részt vett az edzőtáborban, kemény munkával pörgetve fel egymást a közelgő világversenyekre. Napi három edzésen, a sparringokon gyakran váltott ellenfelekkel dolgozva mozgósították az utolsó tartalékokat is, hogy Rehák György, a a Magyar Kickbox Szövetség muaythai és K1 válogatott vezetőedzője elégedetten nyilatkozhassék:

 “A válogatott keret összes tagja dicséretet érdemel, hiszen a kora reggeli gyorsaság és robbanékonyság fokozó erőnléti edzések után, a délelőtti szituációs páros gyakorlatokat is kiválóan oldották meg.

A délutáni küzdelmi edzéseken, fegyelemezett munkával , szabályrendszerbeli különbségek ( muaythai, low-kick, K1) figyelembevételével kiváló felkészülést tudtunk végezni.

A válogatott versenyzők klubjaikba visszatérve , egyénre szabott feladatokkal készülnek tovább, majd a világversenyek előtt két héttel, néhány napon keresztül ismét együtt gyakorolnak a válogatott versenyzők.

Nagyon remélem, hogy ezek a versenyzők szép eredményekkel térnek haza ezekről a rangos versenyekről.”

 A válogatott keret mellett természetesen rengeteg kezdő, középhaladó sportoló is részt vett az edzőtáborban, akik hozzáállásban egyáltalán nem maradtak el sikeresebb társaiktól, ami bizakodásra ad okot a jövőt illetően. Számukra még nagyobb elismerés volt, hogy pénteken a Klink Zoltán (Erdei Zsolt, "Madár" erőnléti edzője) által vezetett erőnléti edzéseken vehettek részt: délelőtt futó- és sajáttestsúlyos erőnléti gyakorlatokkal, délután pedig zsákos erőnléti programmal foglalkozott a csapat.

 Ezután a terhelés után szombat délelőtt Major Ágnes jógaoktató tartott nyújtó-lazító edzést, egyértelműen minden résztvevő nagy örömére és megelégedésére.

 Pénteken és szombaton ezzel párhuzamosan az edzők részére az IFMA khan-vizsgarendszerének 1-4 fokozatig terjedő anyagára kiterjedő szemináriumot és vizsgát tartottak, Rehák György, Csányi János és Pokorádi Balázs vezetésével.

Tizenegy egyesületből huszonegy fő tett sikeres vizsgát a 4.khan fokozatra, ami azt jelenti, hogy ezekben az egyesületekben már az IFMA (és a thai sportminisztérium) által előírt program szerint halad az oktatás.

 Külön szeretnénk megköszönni Szántó Józsefnek, a Hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia elnökének, hogy rendelkezésünkre bocsátotta edzőtermét a válogatott edzőmeccseire és a zsákos erőnléti edzésekre.

 Az Unicentrál Bulls csapatából Vlasich Róbert, Horváth László, Csányi Péter, valamint, a Fertőszentmiklósi Thai box és kickbox  klubból Simon László vizsgáztak 1-4 khan  muaythai fokozatra.

Partnerek
Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás

© 2011. Minden jog fenntartva | Simon Gym - Kickbox, Thaibox Fertőszentmiklós